Hej!
Jag heter Mart Hallek och jag spelar fiol. Jag växte upp i Rättvik, Dalarna Vid fem års ålder (50 årsjubileum 2011) började jag spela folkmusik, klassisk musik och jag lyssnade mycket på pop och rockmusik m.m. Allt fortsatte på samma sätt när jag studerade vid ”Kopparbergs läns landstings högre musikskola i Falun” (den hette faktiskt så!)i två år och sedan vid Ingesunds musikhögskola i Arvika i fyra år där jag också tog pedagogexamen 1979. Jag spelade stråkorkester och stråkkvartett (som primarie) i Oskarshamnsensemblen i två och ett halvt år direkt efter Ingesund. Sedan 1981 arbetar jag inom Smålands musik och teater som violinist i Jönköpings sinfonietta och Junekvintetten. Jag har också deltagit i ett flertal samarbeten med teatern (Vävarens dröm, Småland.nu, Kvartett m.fl).
Jag spelar också i andra fristående grupper, Bhean Bheag (Keltisk folkmusik), Högt î tak (nordisk folkmusik m.m), Onomato, Scheinkvartetten och Huskvarna musiksällskap (stråkorkester som spelar allt mellan himmel och jord) m.fl. grupper.
Önskar du musik till bröllop, hembygdsfesten, företagsjippon, festivaler, bröllop, begravningar, puben, gårdsfesten eller kanske bara en helt vanlig konsert så kan jag hjälpa till med det.
Antingen kommer jag med en egen grupp eller så förmedlar jag någon annan.

Jag har alltid tyckt mycket om att undervisa och jobbar också som fiollärare på Södra Vätterbygdens folkhögskola och Per Brahegymnasiets estetiska linje.

”touchwood music” (döpt efter Cathweazles groda!) startade jag 1999 och har nu också börjat med försäljning av stråkinstrument och tillbehör till dessa. Kan beställa hem det mesta inom musikens område om önskan finns.
Jag säljer bara sådant jag anser vara av mycket hög kvalitet och håller också rimliga priser. Håller mig ajour med det mesta på marknaden. Fioler och tillbehör provar jag ut noggrant och när det gäller andra instrument och tillbehör frågar jag alltid kunniga kolleger innan jag tar något till försäljning.
I ”Notellet” kan du ladda hem massor av roliga låtar och även köpa arrangemang av Per-Åke Wennerberg och Heino Hallek (från Junekvintettens repertoar). Jag har också många låtar som du kan ladda hem utan kostnad!
Om du vill beställa något ur ”Affären” eller ha levande musik av något slag så ring eller maila mig!
Ring Mart på 070 772 11 99 eller maila mart.hallek@telia.com

Må gott!
Mart